Tipy, jak řešit problémy s erekcí a jaké jsou nejčastější příčiny

Porucha erekce = erektilní dysfunkce, neboli neschopnost udržet erekci penisu v dostatečné tuhosti a po dostatečnou dobu potřebnou pro kvalitní pohlavní styk, je poměrně častým jevem. U mužů starších 50 let se vyskytuje ve více než 50 % populace, ale není vzácná ani u mladších mužů. Podle odborníků měla problémy s erekcí alespoň dočasně během svého života většina mužů. 

Příčiny a komplikace při problémy s erekcí

Potíže mohou mít dvě základní příčiny, a to psychickou a fyzickou. Častými příčinami je nemoc nebo poškození tkáně. Na erekci má velký vliv stav cév. Dá se tedy předpokládat, že pacienti, kteří se léčí na diabetes, vysoký cholesterol, zvýšený krevní tlak i ischemickou chorobu srdce mají poškozené cévy a s tím i související potíže s erekcí. Rizikovou skupinou jsou přirozeně starší muži. Kromě cév se na erekci podílí také nervy. Problémy s erekcí se vyskytují při úrazech anebo onemocněních nervové soustavy. Učebnicovým příkladem jsou Parkinsonova choroba nebo úrazy páteře. Proto by měl mít každý muž po dovršení 40. roku svého urologa a dbát o zdraví a vitalitu svého mužství.

Problémy s erekcí a psychika

Mnohem více, než zdravotní potíže, má vliv na kvalitu erekce psychický stav. Psychika může především za potíže s erekcí v mládí. Dobrá zpráva však je, že se dají vyřešit. Za psychické problém, které mohou ovlivňovat erekci je považován permanentní stres a hektický způsob života. Velkými problémy jsou především deprese a úzkosti. Proto je potřeba naučit se relaxovat. Velmi dobrým způsobem jak začít je jóga případně jiná relaxační, dechová cvičení. Pokud cítíte, že sami daný problém nezvládáte, nebojte se navštívit odborníka, který vám pomůže.

Životní styl a erekce

Erekci neprospívá ani nezdravý životní styl. Zamyslete se nad svými zlozvyky. Patří mezi ně kouření, nadměrná konzumace alkoholu a nedostatek pohybu? Pak je dost dobře možné, že se jednou k poruchám erekce dostanete. Pokuste se své zlozvyky postupně ovládnout a začněte se zdravým životním stylem. Uvidíte, že s ním neporoste jen chuť na sex.

Jak zlepšit erekci: Prášky a bylinky na erekci

Zásadní příčiny, které mohou způsobovat problémy s erekcí jsme uvedli a je u nich celkem jasné, jak proti nim bojovat. Ve chvíli, kdy odstraníte stres a zaměříte se na snížení konzumace alkoholu, kouření a začnete se víc hýbat, měla by se časem dostavit pevnější a lepší erekce. Dále mohou na erekci pomoci bylinky jako:: kotvičník zemní, maca peruánská, muira puama, ženšen pravá a další. Rovněž se nebojte zajít do lékárny a poradit se, jaké léky jsou na podporu erekce nejlepší. Opatrně však na léky, které vám bez problému pošlou balíčkem až k vám domů. Podle zákona se podobné léky nesmí poštou doručovat. Pokud tedy nechcete zajít do kamenné lékárny, můžete ještě využít služeb internetové lékárny, která má v distribuci léků poštou výjimku.

Mohlo by vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *