Co je BDSM a proč se ho nebát

BDSM je zkratka, která znamená Bondage and Discipline, Dominance and Submission a Sadism and Masochism. Tyto praktiky mohou být pro účastníky neuvěřitelně naplňující a příjemné a mohou přinášet řadu výhod, které jste možná ani nečekali. 

Zahrnuje širokou škálu aktivit a praktik, jež zahrnují výměnu moci, otroctví, disciplínu a další formy hraní rolí a hraní si na hranici erotických smyslů. Existuje mnoho různých typů BDSM praktik, které se mohou lišit v závislosti na preferencích a zájmech účastníků.

zdroj: pixabay.com 

Typy BDSM aktivit a praktik

Liší se v závislosti na preferencích a zájmech účastníků. Mezi běžné typy BDSM praktik patří např:

  • Bondage: Jedná se o používání pout nebo jiných pomůcek, které omezují pohyb partnera. Bondáž může být použita ke hře s pocity, dominanci a podřízení se nebo k jiným formám hraní rolí.
  • Disciplína: Disciplína: zahrnuje používání pravidel, trestů a jiných forem kontroly za účelem výcviku partnera. Disciplína může být použita k prosazení hranic a očekávání nebo k posílení dynamiky moci mezi partnery.
  • Dominance a podřízení: Jedná se o dobrovolné předání kontroly jednoho partnera druhému. V dominantním a submisivním vztahu má dominantní partner kontrolu nad submisivním partnerem a submisivní partner se kontroly dobrovolně vzdává.
  • Sadismus a masochismus: Jedná se o způsobování bolesti nebo rozkoše za účelem sexuálního vzrušení. Sadisté si užívají způsobování bolesti, zatímco masochisté ji rádi přijímají.
  • Hrátky se smysly: Jedná se o využívání různých podnětů, jako je dotek, teplota, zvuk nebo vůně, k posílení sexuálního potěšení. Při hře se smysly se mohou používat pomůcky nebo hračky, jako jsou pásky přes oči, peří nebo kostky ledu, které vytvářejí nové a vzrušující zážitky.

Proč vyzkoušet BDSM

Jedním z hlavních důvodů, proč by se lidé neměli stydět BDSM sady vyzkoušet, je to, že jim může poskytnout pocit posílení a kontroly. V BDSM účastníci často přebírají dominantní nebo submisivní role, což jim může poskytnout pocit kontroly a samostatnosti, který v jiných aspektech jejich života nemusí být přítomen. Pro mnoho lidí to může být neuvěřitelně posilující a může jim to pomoci cítit se sebejistěji a sebevědoměji.

zdroj: pixabay.com 

Lidé by se neměli stydět BDSM vyzkoušet, může jim to poskytnout příležitost k sexuálnímu zkoumání a experimentování. Mohou zahrnovat širokou škálu aktivit, včetně smyslové deprivace, nárazových her a dalších forem erotických her. Tyto aktivity mohou poskytnout nové a vzrušující zážitky, které mohou zvýšit sexuální potěšení a uspokojení za pomocí různých pomůcek jako BDSM pouta, biče nebo masky pro hraní erotických rolí.

BDSM může být navíc také způsobem, jak zlepšit komunikaci a propojení ve vztahu. Protože BDSM praktiky zahrnují vyjednávání o hranicích a stanovení souhlasu, mohou být pro páry příležitostí k diskusi o jejich přáních a očekáváních. To může zlepšit komunikaci a pomoci párům vybudovat silnější a důvěryhodnější vztah.

Mohlo by vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *